Borstkanker

Ik weet het, het is weer een bijzondere titel voor een blog.
Maar het is echt waar. De buik is goed gekeurd.

Gister had ik een afspraak bij de plastisch chirurg. En ik heb voldoende buik gekweekt om er een mooie borst van te kunnen maken.
Ik heb trouwens bewust gekozen voor een reconstructie van lichaamseigen weefsel. Omdat ik hierna echt klaar ben. Dan hoef ik niet over 10 jaar de siliconenprothese te vervangen.
Het wordt een pittige operatie. Waarvoor ik nog wat voorbereidende onderzoeken mag ondergaan. Onder andere een CT scan met contrast om zo de bloedvaten van mijn buik goed in beeld te krijgen. Deze CT scan gaat de operatie met 1 uur verkorten.
Nu hoef ik nog maar 8 uur onder narcose in plaats van 9 uur.
Hahaha voor mij maakt het niet uit hoor, een uurtje meer of minder. Maar ik geloof dat de chirurg 8 uur op de operatiekamer wel genoeg vindt.
Na de operatie mag ik een nachtje op de intensive care verblijven. Omdat ze de nieuwe borst goed in de gaten willen houden in verband met mogelijke complicaties.
Ook krijg ik 3 drains in mijn buik en 1 in de nieuwe borst.
De verwachting is dat ik 7-8 dagen in het ziekenhuis mag blijven. En daarna mag ik mij lekker thuis laten verwennen en vertroetelen.

Hierna ben ik klaar met het patiënt zijn. Het voelt echt als een afsluiting van dit traject.

Ondanks dat ik zelf kies voor deze operatie, zie ik er tegenop. Het is wel weer wat…
En waarom zou ik het doen terwijl ik mij nu steeds gezonder en fitter voel?
Wat zal het effect zijn van deze operatie op mijn conditie?
Hoelang zal het herstel zijn? Kortom….wat staat mij te wachten?
En is het gek….dat ik toch voor deze operatie kies?
Allemaal gedachten….die door mijn hoofd spoken….en de komende periode nog wel zullen blijven spoken…..


Dank je wel voor het lezen van mijn blog! Kom nog eens terug voor meer updates!
Hoi! Ik ben Jaixy
Laat mij iets meer over mijzelf vertellen!


Wie ben ik? Ik ben een 35 jarige vrouw, werkzaam als verpleegkundige in een Amsterdams ziekenhuis. Gaat graag uit met vrienden, bezoekt concerten en heb mijn droomman gevonden op Lexa.

In september 2013 werd ik geconfronteerd met borstkanker. Na een heel behandelingstraject van chemokuren, een borstbesparende operatie, poortwachtersprocedure en een uiteindelijke volledige amputatie van de rechterborst was ik schoon.

 

Jaixy Profiel Links

Jaixy

My Reality Dreamworld…..
Dat is mijn leven. Ik beleef en leef mijn droom, tenminste dat probeer ik. Alleen dan wel in het echt. Ik schrijf niet in perfect Nederlands. Maar toch wil ik jullie een klein kijkje geven in mijn leven. De dagelijkse dingen die niet altijd even dagelijks zijn, beschreven met een vleugje humor.

Wie zijn er online?

We hebben 186 gasten en geen leden online

logo 50dpi