De wereld zit vol tegenstrijdigheden.
Er is nog steeds een groot verschil tussen arm en rijk. Er zijn miljoenen verschillende meningen over welk land/gebied/stukje grond veilig is. In alle velden waar veel geld in om gaat, worden ook miljoenen verduisterd of weggesluisd.
Schandalen zijn aan de orde van de dag en worden groot uitgemeten in de media.
Kortom er is nog steeds veel leed, drama en verdriet in de wereld.
En dan vraag ik mij wel af : Waarom?
Waarom kunnen we de wereld niet gewoon delen?

Ik heb het ook niet voor het zeggen gehad in wel deel ik van de wereld geboren werd.
Dat ik in een land woon met veel voorzieningen. Schoon drinkwater, een goed dak boven mijn hoofd, mogelijkheden om scholing te volgen en wat te maken van het leven. Ik woon in een land waar het veilig is. En natuurlijk is veiligheid relatief. Hier worden ook mensen vermoord, verkracht en wordt er gestolen. Maar ik heb niet te maken met bombardementen, schietpartijen, luchtalarmen en schuilkelders.
Ik ga voor mijn boodschappen naar de supermarkt en heb alle dagen een goed gevulde maag. Natuurlijk zijn er periodes in mijn leven dat ik minder te besteden heb. Maar ik heb nog nooit echte honger gehad.
Ik heb het leven wat ik iedereen gun.
Daarom kan ik de haatgevoelens richting vluchtelingen niet goed begrijpen.
Want stel dat jij in dat deel van de wereld geboren was? En jij moest op de vlucht?
Zij kunnen er niks aan doen, als gewone burger, dat zij in een land van oorlog geboren zijn. Dat zij gedurende hun leven meerdere malen hun leven hebben moeten opbouwen. Dat zij om te kunnen blijven leven, hun huis, werk en vertrouwde omgeving met familie en vrienden hebben moeten achterlaten.
Ik ben van mening dat ik mijn fijne stukje land, best kan delen met mensen die meer leed gezien hebben dan ik ooit in mijn leven kan voorstellen.
Want ik woon veilig. Ik heb elke dag eten. Ik ga gewoon naar mijn werk, naar familie en vrienden.

Ik hoop echt dat er wat minder haat in de wereld zal zijn. Ooit….
Met elkaar leven is zoveel fijner dan tegen elkaar….